Рекли су о Фестивалу

Весна Шоуц Тричковић, редовни професор Музичке академије у Београду

Такву посвећеност и познавање организаторског посла до сада нисам имала прилике да видим. Умјетнички дио фестивала је заиста на високом нивоу, а домаћини су веома срдачни и гостољубиви. Сигурна сам да су сви учесници са најљепшим емоцијама отишли из Приједора. Вјерујте ми, сваки детаљ вашег труда је тако очигледан, а о свему сам већ сутрадан причала својим студентима.

 

Ива Кузникова, предсједник Хора ”Chorus Ostrava, Острава, Чешка Република

Изражавам велику захвалност за ваш љубазни пријем у Приједору, као и за љуназну бригу током Фестивала. Лијепа и пријатељска атмосфера, добро расположење свих и спремност да проведете вријеме са нама – све то нам је помогло да побољшамо наш наступ. Ми чврсто вјеујемо да смо вам из наше земље, заједно са музиком, донијели и комад доброћудног Чешког срца.

 

Ружа Богданоска, Хор КУД-а ”Стив Наумов”

Веома смо задовољни пријемом нашег хора у Приједору и организацијом Фестивала. Учествовали смо на многим фестивалима у Европи и, на основу свог искуства, слободно можемо рећи да је ваш Фестивал организован на највишем нивоу.

 

Јосип Катавић, диригент Мјешовитог хора ”Лола”, Сарајево, Босна и Херцеговина

Прије свега, захваљујем се на исказаном гостопримству и организацији Фестивала. Без обзира на неке недостатке, за које имамо приједлоге за превазилажење, искреног сам мишљења да је ово најбољи хорски фестивал у Босни и Херцеговини, а и шире.

 

Хелена Ханоускова, члан хора ”Chorus Ostrava”, Острава, Чешка Република

Најузбудљивије искуство са Фестивала ”Златна вила” (за мене) везано је за наступ у такмичарском програму и додјелу награде која је услиједила. Цијеним пријатељску и опуштену атмосферу прије и послије церемоније затварања. Фестивал је диван, укључујући и завршну забаву у хотелу.

 

Милица Радивојевић, диригент Хора „Алилуиа“, Београд

Ми смо фасцинирани квалитетом, озбиљношћу и нивоом фестивала у сваком смислу. Мислим да би београдски хорски фестивали могли да вам позавиде – овдје не постоји ни један хорски фестивал таквог ранга. Све похвале, заиста на свим пољима: и музички и организационо.

 

Марцела Травничкова, члан Хора ”Chorus Ostrava”, Острава, Чешка Република

Никад нисам била у Босни и Херцеговини, иако је сасвим близу, па сам са задовољством учествовала на Фетивалу у Приједору. Могу да покажем фотографије сину и да му кажем:”Ова земља је толико слична нашој, да смо се тамо осјећали као код куће”. А, људи? Предивни и пријатељски. Остали смо у публици када су најављивали побједнике. Сви људи око нас су нам се осмјехивали и честитали нам. Тај осјећај је био за мене веома јак и никад нисам искусила тако нешто.

 

 

Драгана Николић Ристић, диригент Црквеног хора „Свети Роман Мелод“, Суботица, Србија

Била нам је част учествовати на једном оваквом фестивалу који је организован на врло високом нивоу. Сва упутства су била веома јасна, а Приједорчани су сјајни домаћини и дјелујете као један јак тим. Жири који сте одабрали је био веома компетентан и добро су процијенили прву награду. Публика је такође одлична. Јако ми се допала церемонија саме додјеле награда. Водитељи су били одлични. Носимо пуно лијепих успомена из Приједора.

 

Мирко Ферлан, диригент Мешаног певског збора Постојна, Словенија

У Приједору нам је било лијепо. Пријем је био одличан. Наша домћица увијек љубазна и сво вријеме је била уз нас. Такмичење је било лијепо организовано. Послуга са храном је била одлична, а хотел добар. Наше похвале свим организаторима. Фестивал ћемо препоручити и другим хоровима из наших крајева.

 

Ивана Милошевић, диригент Нишког камерног хора, Ниш, Србија

Организација фестивала, припрема материјала, као и техничко вођство је на завидном нивоу. Поштовање сатница и термина је јако битно када учествује велики број хорова. Ове године су распоред проба, пресвлачење по гардеробама и остале активности беспрекорно функционисале, без икаквих преклапања и непријатности. Такође, у вези са смјештајем и исхраном, све је било уреду. Нишки камерни хор је веома задовољан својим учешћем на Фестивалу.