Обиљежавање Свјетског дана хорског пјевања

Концертом „Цијели свијет – један хор“ који ће бити одржан у недјељу, 9. децембра, у Приједору биће обиљежен Свјетски дан хорског пјевања.

Том приликом ће у приједорском позоришту наступити дјечији хор Основне музичке школе „Саво Балабан“, хор Средње музичке школе „Саво Балабан“, Мјешовити хор Културно-умјетничког друштва „Осман Џафић“ и Женски камерни хор „А виста“ Српског културно-умјетничког друштва „Др Младен Стојановић“, сви из Приједора.

Приједор је град који је са традицијом хорског пјевања дугом више од 130 година и Фестивалом хорова „Златна вила“ постао дио велике међународне манифестације, чији је циљ популаризација хорског пјевања и одавања почасти пјевачима, диригентима и композиторима.

Традиција Свјетског дана хорског пјевања датира од 1990. године, а обиљежава се сваке године у другој недјељи децембра, када хиљаде хорова са десетинама хиљада хориста изводе композиције промовишући на тај начин љубав према хорској музици.

Организатор бесплатног концерта је Градска управа Града Приједора, а најава за овај концерт објављена ја на веб страници Свјетског дана хорског пјевања.

NN

Претходни чланак

Следећи чланак

Оставите одговор