ЖЕНСКИ КАМЕРНИ ХОР „А ВИСТА“ СКУД-А ОСВОЈИО ЗЛАТНУ МЕДАЉУ У БИЈЕЉИНИ

Женски камерни хор СКУД-а „Др Младен Стојановић“ „А виста“ наступио је на хорском фестивалу „Мајске музичке свечаности“ који је по осамнаести пут одржан у Бијељини. Такмичење је одржано у категоријама мјешовити хорови, мјешовити камерни хорови, православна духовна музика, женски хорови, дјечији хорови, ансамбли са традиционалном музиком и вокално-инструментални ансамбли – укупно 38 ансамбала из Словеније, Србије и Босне и Херцеговине.

Наш Хор освојио је златну медаљу у својој категорији.

Веома сам задовољна нашим наступом а поготово златном медаљом и поносна на моје чланице Хора. С обзиром на то да смо ми аматерски хор и да је ово наше прво такмичење за које смо се спремале пола године, задовољство је тим веће. Овај наступ, златна медаља и лијепо дружење у једном лијепом дану, велики су подстрек и инспирација за даљи рад. Позивам да нам се придруже нове чланице које желе да пјевају и да се друже са нама, рекла је Бранка Марчетић, диригент Хора.

Успјех Хора већ сад је отворио нове прилике за сарадњу.

Ово је свакако лијепа и важна вијест, која се брзо проширила путем медија, посебно друштвених мрежа. Већ сада имамо понуде за сарадњу и гостовања нашег Хора. Захваљујући нашем Фестивалу „Златна вила“, на којем смо угостили преко 120 хорова и стекли бројна познанства и пријатељства, није нам проблем да договоримо неко гостовање за хор у земљи или иностранству. Искрено се надам да ће наш Хор још више напредовати и остварити нове успјехе, а ми смо ту да их подржимо, додаје секретар друштва Небојша Алексић.

КВ

Оставите одговор