Отказан 20. међународни фестивал хорова „Златна вила“  за ову годину

Због недовољног броја хорова учесника на овогодишњем Међународном фестивалу хорова, који је требало да буде одржан од 12. до 14. маја 2022. године у Приједору, Организациони одбор Фестивала је на данашњој сједници донио одлуку о отказивању Фестивала.

Разматрајући све сегменте одржавања ове хорске манифестације, на начин како су регулисани Пропозицијама о учешћу на  Међународном фестивалу хорова  „Златна вила“ и  на препоруку Умјетничког савјета Фестивала, којим предсједава Аљоша Новаковић, Одбор је одлучио да се и ове године направи пауза у одржавању такмичења.  Будући да је број хорова који су до сада потврдили долазак у Приједор мањи од неопходног броја  да би Фестивал могао бити уопште одржан, чиме се доводи у питање програмски и концептуални карактер Фестивал,  чланови Организационог одбора на челу са градоначелником Слободаном Јавором  су били једногласни у доношењу одлуке о паузирању за 2022. годину. 

Нажалост, посљедице пандемије одразиле су се негативно и на одржавање још једне хорске манифестације, Ревије дјечијег хорског пјевања „Мала вила“,  која је раније претходила Међународном фестивалу хорова „Златна вила“ те су  чланови Одбора  одлучили исто као и у случају Фестивала „Златна вила“. Подсјећања ради, 18. међународни фестивал хорова „Златна вила“  у граду на Сани је одржан у мају 2018. године кад је одлучено да се ова манифестација убудуће одржавана бијенално.   Због пандемије вируса корона и у циљу одржавања континуитета самог Фестивала, прошле године овај  Фестивал хорова, који ужива велики углед у земљи и региону  је одржан у форми ТВ емисије.

Оставите одговор